Jesteśmy producentem kimchi i nieoczywistych kiszonek, stworzonych na bazie przepisów z całego świata. Kiszone cytryny po arabsku? Dynia kiszona z koprem? A może pesto z czosnku niedźwiedziego? To tylko niektóre z naszych nietuzinkowych wyrobów, które zachwycą podniebienie nawet najbardziej wymagających smakoszy. Pielęgnujemy przywiązanie do tradycji, a co za tym idzie wykorzystywanie przepisów z najróżniejszych regionów, tworząc nowe i świeże spojrzenie na dobrze nam znane produkty. Kimchi, czyli nietypowa kapusta kiszona czy czosnek w nowej odsłonie? Łączymy, smakujemy, doprawiamy, poprawiamy i tworzymy – to cali my! Produkując kimchi i inne, nieoczywiste oraz nowoczesne kiszonki extra dbamy o wybór składników, ich sezonowość i sprawdzone receptury. Stawiamy na naturalną fermentację, dlatego nie używamy sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku ani nadmiernie nie słodzimy potraw. Dokładamy wszelkich starań, aby przekazać naszym klientom słoiki z pysznymi i zdrowymi produktami, które bezpiecznie można włączyć do codziennego jadłospisu.
Kiszona kapusta pekińska z papryką chili, dodatkiem rzepy, rzodkwi i imbiru to kimchi. Jesteśmy producentem nie tylko tradycyjnych kiszonek, ale także dań kuchni koreańskiej i oferujemy kimchi tradycyjne, z grzybami shitake oraz algami wakame. Zdecydowanie częściej sprzedajemy kimchi tradycyjne, które można spożywać jako samodzielne, wegetariańskie danie lub podawać jako surówkę. Kimchi stworzone jest na bazie kapusty pekińskiej, marchewki, rzodkiewki, dymki i rzepy z dodatkiem mąki ryżowej, sosu sojowego, imbiru, papryki chili gochugaru oraz sezamu – dzięki czemu jest to danie tylko zdrowe i sycące, ale także rozgrzewające organizm. Przepis na klasyczną wersję kimchi przywieziony jest wprost z kuchni koreańskiej i z pewnością zasmakuje osobom zaznajamiającym się z azjatyckimi smakami lub ceniącym tradycyjne, podstawowe wersje potraw. Osobom szukającym odważniejszych smaków, polecamy kimchi shitake i kimchi wakame. Pierwsza opcja – jak sama nazwa wskazuje – wzbogacona jest o grzyby shitake, cechujące się charakterystycznym aromatem oraz tzw. umami, czyli głębokim i intensywnym piątym smakiem. Druga z kolei ma w składzie glony wakame, które nadadzą lekko pikantny aromat i przyjemną konsystencję Produkując kimchi, czyli koreańską kiszoną kapustę z dodatkami, staramy się zachować jego tradycyjną recepturę, pozwalającą na podawanie jej zarówno jako przekąski, aromatycznego dodatku do dań głównych, jak i składnika pożywnych kanapek. Można spożywać je na ciepło lub zimno.
W naszej ofercie znajdziesz nieoczywiste kiszonki sezonowe w nowych odsłonach! Skupiamy się nie tylko na tradycyjnych propozycjach, ale również tych oryginalniejszych, inspirowanych składnikami i połączeniami z całego świata. Nasi klienci chętnie wybierają kimchi. Jako producent kiszonek stawiamy na sezonowość, dlatego dostępność poszczególnych kiszonek jest zależna od określonej pory roku. Znajdziesz u nas nie tylko kiszone ogórki, kapustę czy buraki, ale również nieoczywiste kiszonki: cytryny, paprykę, rydze, czosnek niedźwiedzi czy marchew w różnych odsłonach. Zachęcamy do odkrywania nowych smaków i regularnego spożywania – kiszone i fermentowane warzywa dostarczają do organizmu dobrze przyswajalne witaminy i minerały. Są także niskokaloryczne. Serdecznie zapraszamy do rozsmakowania się w naszych naturalnych wyrobach!
Jeśli tylko jesteś zainteresowana/ny ofertą naszych produktów, zapraszam do kontaktu. Chętnie odpowiem na wszystkie pytania :)